fbpx

Wireless Power Bank dan Kegunaannya

Home » Wireless Power Bank dan Kegunaannya

Wireless Power Bank semakin mendapat tempat di hati peminat-peminat gajet yang mempunyai smartphone /tablet yang menyokong fungsi mengecas bateri tanpa wayar. Tetapi, ia masih baru di Malaysia am nye kerana tak banyak model smartphone yang mempunyai fungsi wireless charging ini. Antara model smartphone yang menyokong pengecasan tanpa wayar antara nya adalah Samsung Galaxy S6 Edge. Harga smartphone memang agak tinggi dan tak semua orang mampu untuk memilikinya 🙂

Wireless Power Bank QiStone+

QiStone_2 Wireless Power Bank

Sumber Image : Fonesalesman.com

Bagi yang masih belum tahu bagaimana sesuatu wireless power bank itu berfugsi , apa kelebihan yang akan kita dapat, senang atau tidak untuk pakai power bank ini,maka, korang wajib lihat promo video untuk QiStone+ Wireless Power Bank oleh Fonesalesman.com. Ia sangat menarik untuk anda memahami apa yang best nya bila kita mengecas tanpa wayar .

Jadi anda dah tahu bagaimana power bank yang comel nie boleh membantu anda dalam kehidupan seharian anda yang sibuk sangat-sangat kan 🙂 . Tak perlu lagi wayar USB yang berserabut tu..Cukuplah dengan power bank nie, anda dah boleh bawa nya ke mana-mana sahaja.Mudah kan ?:-)

Seperti yang saya katakan tadi, wireless power bank ini masih baru di pasaran Malaysia dan tidak semua smartphone support wireless power bank ni. Untuk smartphone yang tak support wireless charging ini, jangan risau, anda masih boleh menggunakan power bank ini tetapi anda perlu dapatkan kit wireless charger yang ada di pasaran. Kit tersebut akan mempunyai receiver dan wireless charger yang akan bertindak sama seperti smartphone yang ada fungsi built in wireless charging.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top