fbpx

Siapa Yang Patut Menggunakan Power Bank ?

Home » Siapa Yang Patut Menggunakan Power Bank ?

Siapa yang sepatutnya menggunakan power bank ?

Tak semua orang perlukan power bank, tetapi terdapat segelintir golongan yang sememang nya sangat-sangat memerlukan power bank dalam memastikan kehidupan mereka setiap hari adalah lancar & sempurna. Tapi siapakah mereka? Adakah anda di antara golongan-golongan yang saya senaraikan di bawah ?

 

 1) PEMILIK SMARTPHONE/TABLET 

 

Setiap orang yang mempunyai smartphone/tablet adalah sangat-sangat WAJIB untuk menggunakan power bank kerana ketahanan beteri untuk smartphone sekarang adalah tidak terlalu baik berbanding dahulu.Sekejap jer dah low..tinggal 10%..atau bahasa budak2 muda, bateri cepat kong..

Salah satu faktor kenapa bateri smartphone tidak tahan lama adalah kerana penggunaan mobile internet yang semua orang ada sekarang..yerlah, hampir semua pemilik smartphone memiliki akaun Facebook, Instagram mahupun Twitter kan? Dengan pengunaan internet di mobile dengan kerap, sudah pasti nya akan kuat ” menyedut ” kuasa bateri phone anda.. Anda boleh lihat, apps apa yang anda selalu gunakan, tetapi sebenarnya amat kuat pengunaan kuasa bateri phone anda.

Lihat Apps tersebut di sini :- [ Apps Andriod Yang Kuat Sedut Kuasa Bateri Phone ]

 

 2) KAKI GAME ONLINE  

 

Yang kaki game online seperti Clash Of Clan (COC), Candy Crush , Zombie Plant dan sebagainya sudah pasti akan membuatkan bateri phone anda lebih cepat low berbanding penggunaan biasa seperti call atau SMS. Mengikut pengalaman saya ,jika main COC, bateri phone Samsung S4 saya hanya mampu untuk bertahan dalam 3-4jam sahaja sehari. Sekejap sahaja dah ‘kong’….so, penyelesaian yang terbaik adalah cas phone anda tu menggunakan power bank. Pasti settle masalah.

Nak Tahu Model Power bank Terbaik di Malaysia untuk tahun 2015 ? Klik sini : – [ 5 Model Powerbank Terbaik 2015 ]

 

 3) KERAP TRAVEL / DALAM PERJALANAN JAUH 

highway plus

Jika anda orang yang kerap travel jauh , ulang alik dari satu tempat ke satu tempat dengan kerap atau dalam perjalan balik kampung yang jauh, jadi anda adalah antara pengguna smartphone yang juga wajib untuk menggunakan power bank semasa dalam perjalanan.

Power bank itu bukan sahaja membantu anda untuk mengecas smartphone / tablet anda dan ahli keluarga, tapi ia juga sangat berguna di saat-saat kecemasan. Bayang kan di waktu malam,kereta anda rosak atau pancit, anda tak perlu risau kerana power bank ini mempunyai fungsi ” Tourch Light “/” Lampu Suluh” yang dapat membantu anda menyuluh kelengkapan anda di waktu gelap .

 

 4) CAMPING /MEMANCING ATAU BERAKTIVITI OUTDOOR 

 

Jika anda kerap & suka kan aktiviti outdoor, maka pasti nya anda sangat-sangat perlu kan power bank untuk pastikan segala gadget anda berfungsi dengan baik.Bukan hanya untuk cas phone,tapi boleh juga mengecas gadget camping anda. Power bank ini juga boleh berfungsi sebagai lampu suluh di malam hari.

Anda tak perlu risau lagi jika tiba-tiba bateri untuk lampu suluh terlupa bawa kan…

 

Jadi, ini antara golongan yang wajib untuk menggunakan power bank dalam aktiviti seharian mereka. Power bank ini menjadi support untuk memastikan setiap pergerakkan anda berjalan lancar tanpa sebarang masalah.

#sifupowerbank  #sharingpowerbankinfo #azlanyussof #powerbankoriginal

P/S –  Jika ada sebarang pertanyaan /masalah berkaitan powerbank anda,sila SMS/Whatsapp ke 017-7879824 (Azlan) untuk bantuan secara PERCUMA.

7 thoughts on “Siapa Yang Patut Menggunakan Power Bank ?”

    1. TQ sis.. Ok.Sismasih boleh guna model2 powerbank yg menggunakan bateri jenis li-polymer kerana model ini akan lebih nipis& ringan. Sebagai contoh model PN963 yg berat nya hanya lah sekitar 250gram sahaja..

  1. salam sifu nak tanya powerbank sy kalau sy guna port 2.1A dia sedut beteri dari phone. tp kalau sy guna port 1.0A mmg cas xde masalah.soalan cas port 2.1 mmg ade masalah?atau mmg tak sesuai dgn jenis betero phone sy?brand power band pineng 963.tw ☺

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top