fbpx

Power Bank Terbaik untuk iPhone 5S 6 6 Plus 2015 | SifuPowerBank

Home » Power Bank Terbaik untuk iPhone 5S 6 6 Plus 2015 | SifuPowerBank

Anda sedang menggunakan Apple iPhone ? Model 5S, 6 atau 6Plus (6+) ?

Tahniah kerana anda sedang menggunakan smartphone no.2 terbaik di dunia (untuk iPhone 6) dan no.8 terbaik dunia (untuk iPhone 6 Plus) . Sumber dari Techradar. Walaupun begitu, anda masih tidak dapat lari dari masalah bateri phone cepat low /masalah untuk mengecas bateri phone anda.

Ini memang “sifat” sesebuah smartphone walaupun kita gelarkan gadget ni “SMART”phone..Kalau pakai yang mahal-mahal tu memang smart lah..dan harga nya pun ‘SMART’ (untuk org yang kurang bajet di poket/dompet). ..Sifat dan tabiat yang bateri smartphone pasti akan cepat habis (baca : apps yang kuat sedut power bateri anda)

Jadi..

APAKAH POWER BANK TERBAIK UNTUK IPHONE ANDA? 

1) Power Bank Pineng 20000mAH (PN999 / PN989) 

Saya memamg rekemen kan kepada semua pengguna smartphone di luar sana sama ada pengguna iphone atau andriod phone kerana power bank 20000mAh ini adalah power bank yang mempunyai kapasiti tertinggi dalam keluarga Pineng. Jadi, bila dah kapasiti tinggi ni, bermakna anda akan dapat banyak kali mengecas phone dengan hanya sekali charge full power bank ini 100%.

Ada juga pelanggan saya yang memberi feedback power bank ini boleh cas phone mereka sehingga 6kali full. Wahhh..best kan..setakat 6 kali cas phone full, makna nya boleh tahan 3/4 hari tanpa perlu cas power bank tersebut. Lihat feedback dari pelanggan saya :-

feedback pelanggan kedai power bank

Jika anda berminat untuk mendapatkan power bank Pineng PN999 20000mAH ini, sila klik SHOP PN999 ini.

Di jamin 100% original Pineng with 1 Year Warranty.

Kelebihan Power Bank 20000mAh :

    • Mampu cas phone dalam 6-7 kali full 100%
    • Sangat sesuai untuk smartphone berspesifikasi tinggi seperti Note 4
    • Tahan sehingga 3 hari penggunaan

Kekurangan Power Bank 20000mAh :

    • Berat dan sukar di bawa /di pegang
    • Bersaiz besar / lagi besar dari iPhone 5

2) Power Bank Pineng 10000mAH (PN968 / PN983 / PN966)

Untuk power bank 10000mAh,normally cas iphone dalam 3-4 kali full 100% tanpa masalah. Biasa nya ramai yang ambil model 10000mAh kerana ia lebih ringan dan lebih kecil saiz nya berbanding model 20000mAh.

Jika anda seorang yang bukan heavy mobile internet user, saya syorkan anda guna power bank ini. Jika anda tidak terlalu banyak guna internet, biasa nya anda hanya perlu cas phone dalam 1-2 kali sahaja. Yer lah..setakat Whatsapp, WeChat, Instagram atau FB, phone masih kurang guna bateri phone..Lain lah anda jenis ON mobile internet 24 jam dan di tambah kaki game online, maka anda perlu gunakan power bank 20000mAh pulak.

Kelebihan power bank 10000mAH: 

    • Lebih ringan dari power bank 20000mah
    • Mudah di bawa dan di pegang
    • Muat di simpan di dalam poket
    • Saiz lebih kecil dan sesuai untuk phone yang bersaiz kecil

Kekurangan power bank 10000mAh :

    • Hanya 2-3 kali cas phone
    • Tak sesuai untuk mereka yang heavy internet user/kaki game online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top