fbpx

Pineng PN999 Power Bank 20000mAh Review | Original Pineng

Home » Pineng PN999 Power Bank 20000mAh Review | Original Pineng

Power Bank 20000mah mana kah yang TERBAIK di pasaran sekarang ??

Korang Google lah, nescaya kebanyakkan blog / website akan rekomen kan power bank Pineng 20000mah adalah power bank yang terbaik setakat ini. Betul ker? Tak caya..sila Google sekarang 🙂 Kebanyakkan top post dari blog review akan di kaitkan dengan jenama “PINENG” .

 

silver 20000mah pineng

Mengikut pengalaman saya guna power bank 20000mah ini,  kapasiti ini memberikan saya lebih banyak kali mengecas phone.. yerlah kan..20000mAh tu..kapasiti tertinggi dalam banyak-banyak model Pineng..

Power bank ni cas phone saya (HTC One M7) selamber jer 5-6 kali FULL 100% without fail. Jadi ,takpayah lah saya susah-susah nak cari soket untuk cas phone lagi… Just connect dengan USB cable, then boleh terus guna..simple sangat…

Saya dah guna hampir 1 tahun power bank 20000mah dari Pineng ini..So, SANGAT OK..Masih tahan seperti mana saya beli time baru-baru keluar model ni dulu…masa tu saya beli dalam harga RM180 jugak (Mahal kan..:-P)… tapi sekarang harga dah boleh dapat bawah RM100 dah. (Beli Power Bank 20000mah di SINI) . Jadi saya secara peribadi memang REKOMEN korang dapatkan power bank ini..

 

Power bank Pineng pn999 murah

Model ini di beri nama PN999. Ada tiga kaler available untuk model ini iaitu kaler gold, silver & putih.. Sebab saya suka kaler cerah-cerah dan bersinar-sinar (supaya bagi org tgk power bank ni..hahahaha) ,maka saya pilih kaler Silver..memang kelas kau.kalo bawah matahari, siap memantul-mantul cahaya nye..

Di bawah ini sedikit sebanyak spesifikasi untuk model ini:- 

Brand : Pineng 

Negara Pengeluar : China 

Model Kod : PN999

Kapasiti Bateri : 20000mAh

Berat keseluruhan: 445 gram (agak berat berbanding model lain)

Saiz : 162.5 x 79.6 x 22mm

So, pada yang tak suka nak bawa benda berat-berat (terutama kaum wanita ni), mungkin tak berapa sesuai. Kalo masuk dalam handbang ni, mau senget bahu.:-) . Ia terpulang pada korang nak pilih model ini atau tak kerana ia bergantung pada kekerapan korang mengecas phone dalam sehari. Jika korang adalah phone heavy user (main game online,FB, Insta, Twitter .–>  Apps Kuat Sedut Bateri) , maka korang memang patut dapatkan power bank 20000mah ini..supaya korang tak payah dah susah-susah nak pening cari soket untuk pasang plug charger.

So, itu lah sedikit sebanyak sharing saya mengenai power bank 20000mah dari Pineng ini.

Memang TERBAIK..TAK RUGI guna power bank ini.

P/S –  Jika korang nak power bank Pineng yang 100% original macam yang saya guna sekarang, boleh masuk ke bahagia “SHOP” di atas. Penghantaran 1 hari sahaja, FREE Postage yer.

3 thoughts on “Pineng PN999 Power Bank 20000mAh Review | Original Pineng”

  1. Assalamualaikum sifu. Sy ingin brtanya, sy mmpunyai pwerbank pn999, dan sy telah menggunakannya selama 1 tahun. Skrg sy brhadapan masalah di mana apabila sy charge pn999 sy, peratus battey tidak meningkat, dia hanya menunjukkan peratus battery yg sedia ada seperti 48% dan “in” yg brkelip2 tanda kita charge pwerbank tu. Sy dh charge semalaman tp still 48%. Sy dh cuba charge menggunakan 4 jenis usb cable yg berbeza tp still sama jgk.. harap sifu dpt membantu sy. Terima ksih byk2 🙁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top