fbpx

Power Bank 10000mAh PN951 Pineng Tiruan

Home » Power Bank 10000mAh PN951 Pineng Tiruan

Kami menerima lagi satu feedback dari kenalan kami tentang Power Bank 10000mAh PN951 Pineng Tiruan . Untuk kes kali ini, beliau terbeli power bank Pineng tiruan model PN-951 ini di sebuah kedai aksesori di ibu kota dengan harga RM50 seunit .

Beliau dapat rase sesuatu yang tidak kena apabila power bank yang baru di beli ini hanya boleh cas bateri smatphone beliau hanya 1 kali sahaja . Dan apabila beliau nak cas semula power bank tiruan tersebut , beliau cas dari 9 malam sehingga 8 pagi keesokkan hari nya, power bank tu masih belum penuh. Memang peliklah. Dah lama cas, tak mungkin belum penuh-penuh lagi. Kebiasaan untuk powerbank 10’000mAh , anggaran 6 Jam di perlukan untuk cas penuh 100% .

Rasa tak sedap hati, beliau tekad untuk bukak power bank tersebut untuk tengok apa isi di dalam nya. Yer lah..Sebelum nie pernah terbaca tentang powerbank tiruan yang ada pasir , bateri berpasir / plat besi .

Review Power Bank 10000mAh PN951 Pineng Tiruan

Kes Aduan Pertama Power Bank Tiruan PN951 :- Baca SINI

Jadi, selepas beliau buka power bank tu,  ini adalah hasil nya :-

review Power Bank 10000mAh PN951 Pineng Tiruan pineng pn951 tiruan pn951 pineng tiruan

Jadi, seperti yang kami selalu tekan & pesan kepada semua , hati-hati sebelum membeli power bank kerana anda mungkin bakal menjadi mangsa penipuan yang seterus nya .

Baca 6 Tanda Anda Bakal Di Tipu Sebelum Beli Power Bank :- Baca SINI

Antara keburukan / risiko bila anda menggunakan power bank tiruan (tak kira apa jenama sekali pun) adalah :

  1. Risiko meletup apabila di cas kerana bateri yang di gunakan dalam power bank ini adalah dari jenis yang murah dan tidak berkualiti. Jadi , bateri ini tidak stabil bila di cas dan ia menyebabkan ia lebih panas dan berisko meletup di paha / dalam beg anda.
  2. Kebiasaan power bank tiruan hanya boleh cas bateri smartphone anda hanya 1 kali sahaja walaupun anda beli power bank 20000mAh . Tak logik bukan ? 20000mAh boleh cas 1 kali . Kerana sepatutnya, 20000mAh ORIGINAL boleh mengecas sehingga 6 Kali penuh.
  3. Power bank tiruan lebih cepat rosak dan jangka hayat nya lebih pendek berbanding power bank original . Mungkin ada yang berpendapat mereka beli yang murah / tiada jenama, tapi elok saje guna kan. Ketahui lah, anda antara 1% pengguna yang sangat bernasib baik. Kerana 99% lagi akan mengadu power bank yang di beli cepat rosak.

Di harap dengan terbongkar nya isu Power Bank 10000mAh PN951 Pineng tiruan ini dapat memberi panduan dan rujukan kepada anda sebelum membuat keputusan untuk membeli sesebuah power bank atau gajet elektronik yang lain am nya .

Kita perlu selalu ingat , jika sesebuah gajet elektronik itu di tawarkan pada harga yang terlajak murah , kualiti nya pasti sangat rendah juga.

Tapi persoalan yang ramai tanya , bagaimana rupa sebenar ini dalaman power bank Pineng 10000mAh PN951 yang sebenar / original ?

Lihat pada keseluruhan power bank Pineng Original ini di mana, ia tiada plat besi , bateri di “seal” dengan kemas & lengkap , bateri memenuhi ruang power bank , serta PCB board lebih kemas & mempunyai cop PINENG .

Jadi, nampak kan perbezaan antara power bank ORIGINAL dan power bank Tiruan ?

Beza harga yang original & tiruan hanya lah dalam RM10 saje. Tetapi, kenapa sebab murah RM10 ,anda mudah di tipu oleh penjual yang tidak bertanggungjawab.

Untuk dapatkan power bank Pineng PN951 yang di jamin 100% Original dengan jaminan 1 Tahun, anda boleh dapatkan dari Sifupowerbank : –> Beli Sekarang !

2 thoughts on “Power Bank 10000mAh PN951 Pineng Tiruan”

  1. as salam, apa perbezaan dari segi nilai 10000mAh, 20000mAh? nilai tu perlu disesuaikan dengan model hp yg kita guna atau mmg boleh digunakan utk semua model hp?

    1. Waalaikumsalam . Perbezaan adalah dari segi kepasiti bateri / kuasa pada setiap powerbank . 20000mah lebih besar &boleh menyalurkan banyak kuasa bateri untuk mengecas bateri phone berkali-kali .

      Dalam mengambil kira kapasiti yang sesuai untuk smartphone tuan , tuan perlu tahu berapa besar kapasiti bateri phone tuan & berapa kerap tuan mengecas smartphone tersenut dalam 1 hari.

      2 maklumat ini sudah cukup untuk dapatkan model & kapasiti yg sesuai dengan kegunaan harian tuan.

      Jika nak kami recomended model yang sesuai , tuan boleh hubungi/Whatsapp saya di 017-7879824 (Azlan)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top