Power Bank 10000mAh PN951 Pineng Tiruan

Kami menerima lagi satu feedback dari kenalan kami tentang Power Bank 10000mAh PN951 Pineng Tiruan . Untuk kes kali ini, beliau terbeli power bank Pineng tiruan model PN-951 ini di sebuah kedai aksesori di ibu kota dengan harga RM50 seunit .

Beliau dapat rase sesuatu yang tidak kena apabila power bank yang baru di beli ini hanya boleh cas bateri smatphone beliau hanya 1 kali sahaja . Dan apabila beliau nak cas semula power bank tiruan tersebut , beliau cas dari 9 malam sehingga 8 pagi keesokkan hari nya, power bank tu masih belum penuh. Memang peliklah. Dah lama cas, tak mungkin belum penuh-penuh lagi. Kebiasaan untuk powerbank 10’000mAh , anggaran 6 Jam di perlukan untuk cas penuh 100% .

Rasa tak sedap hati, beliau tekad untuk bukak power bank tersebut untuk tengok apa isi di dalam nya. Yer lah..Sebelum nie pernah terbaca tentang powerbank tiruan yang ada pasir , bateri berpasir / plat besi .

Kes Aduan Pertama Power Bank Tiruan PN951 :- Baca SINI

Jadi, selepas beliau buka power bank tu,  ini adalah hasil nya :-

Jadi, seperti yang kami selalu tekan & pesan kepada semua , hati-hati sebelum membeli power bank kerana anda mungkin bakal menjadi mangsa penipuan yang seterus nya .

Baca 6 Tanda Anda Bakal Di Tipu Sebelum Beli Power Bank :- Baca SINI

Antara keburukan / risiko bila anda menggunakan power bank tiruan (tak kira apa jenama sekali pun) adalah :

  1. Risiko meletup apabila di cas kerana bateri yang di gunakan dalam power bank ini adalah dari jenis yang murah dan tidak berkualiti. Jadi , bateri ini tidak stabil bila di cas dan ia menyebabkan ia lebih panas dan berisko meletup di paha / dalam beg anda.
  2. Kebiasaan power bank tiruan hanya boleh cas bateri smartphone anda hanya 1 kali sahaja walaupun anda beli power bank 20000mAh . Tak logik bukan ? 20000mAh boleh cas 1 kali . Kerana sepatutnya, 20000mAh ORIGINAL boleh mengecas sehingga 6 Kali penuh.
  3. Power bank tiruan lebih cepat rosak dan jangka hayat nya lebih pendek berbanding power bank original . Mungkin ada yang berpendapat mereka beli yang murah / tiada jenama, tapi elok saje guna kan. Ketahui lah, anda antara 1% pengguna yang sangat bernasib baik. Kerana 99% lagi akan mengadu power bank yang di beli cepat rosak.

Di harap dengan terbongkar nya isu Power Bank 10000mAh PN951 Pineng tiruan ini dapat memberi panduan dan rujukan kepada anda sebelum membuat keputusan untuk membeli sesebuah power bank atau gajet elektronik yang lain am nya .

Kita perlu selalu ingat , jika sesebuah gajet elektronik itu di tawarkan pada harga yang terlajak murah , kualiti nya pasti sangat rendah juga.

Tapi persoalan yang ramai tanya , bagaimana rupa sebenar ini dalaman power bank Pineng 10000mAh PN951 yang sebenar / original ?

Lihat pada keseluruhan power bank Pineng Original ini di mana, ia tiada plat besi , bateri di “seal” dengan kemas & lengkap , bateri memenuhi ruang power bank , serta PCB board lebih kemas & mempunyai cop PINENG .

Jadi, nampak kan perbezaan antara power bank ORIGINAL dan power bank Tiruan ?

Beza harga yang original & tiruan hanya lah dalam RM10 saje. Tetapi, kenapa sebab murah RM10 ,anda mudah di tipu oleh penjual yang tidak bertanggungjawab.

 

Untuk dapatkan power bank Pineng PN951 yang di jamin 100% Original dengan jaminan 1 Tahun, anda boleh dapatkan dari Sifupowerbank : –> Beli Sekarang !

Comments2

Add your comment

Secure Payments

Kami terima pembayaran melalui Kad Kredit / Kad Debit (Visa / Mastercard) .

Money Back Guarantee

Jaminan pulangan wang 100% jika anda terima power bank tiruan Pineng .

Penghantaran Percuma

Harga termasuk kos penghantaran kawasan Semenanjung Malaysia.

Oppss..Maaf.. Kami nak hadiahkan eBook Rahsia Bagaimana Jimatkan Bateri Phone ini secara PERCUMA !!

17 Tips Penjimatan Bateri Phone Tanpa Kos & Berkesan

Sekejap Yer !! Page Download Akan Muncul Sebentar Lagi :-)

Something went wrong.