fbpx

Pineng Power Bank Teringan & Ternipis

Home » Pineng Power Bank Teringan & Ternipis

Anda nak guna Pineng Power Bank yang tengah hot sekarang ? Tetapi tak suka powerbank yang berat, tebal dan panjang sangat ?

Mesti susah untuk nak bawa kan.. Bila masukkan dalam handbag, sure bertambah berat..dah lah macam-macam ada kat dalam handbag tu.. Jika nak pegang sekalipun, sampai lenguh tangan nak pegang.  Anda tak suka powerbank berat ..tak suka powerbank tebal macam batu bata …tak suka power bank yang panjang berjela-jela..

OK

Saya faham akan situasi anda tersebut. Yer lah.. siapa yang suka nak usung barang berat-berat kan.. di sini saya cadangkan antara Pineng Power Bank yang Nipis dan Ringan supaya bebanan korang boleh di kurangkan.

Pineng Power Bank Teringan dan Ternipis 2015

  1. Model Pineng Power Bank PN960 6000mAh

Overall PN960 6000mAh

Ini adalah Pineng Power Bank dari model PN960 yang berkapasiti 6000mAh. Model terkecil  dengan kapasiti yang dalam rendah,namun masih mampu untuk mengecas phone sebanyak 3X full *bergantung kepada model phone anda. Ini adalah latest design dari Pineng untuk power bank yang lebih elegen dan menarik dari segi rekaan luaran nya (Baca : Review Penuh Pineng PN960 6000mAh)

Power Bank ini menggunakan kan bateri dari jenis Lithium Polymer dan masih mengekalkan dual USB output supaya anda boleh cas 2 smartphone dengan serentak dalam satu-satu masa. Yang paling best, LCD untuk model ini berwarna Hitam yang membuatkan powerbank anda nampak lain dari yang lain.

Spesifikasi Pineng Power Bank PN960 :

berat

Dengan ketebalan 12.5mm sahaja dan berat 150gram , pasti nya powerbank ini adalah powerbank pilihan terbaik anda yang nak kan power bank yang ringan dan kecil supaya anda boleh bawa power bank nie ke mana-mana sahaja. Kini dengan model ini, anda dah boleh cas phone dari dalam poket seluar atau dari kocek baju kurung anda.

Jika di lihat dari saiz & ukuran power bank nie, saya pasti anda takkan ada masalah lagi dengan power bank berat dan besar.

Kelebihan :

      • 1) Sangat Ringan (150gram) & Nipis (12.5mm) sahaja.
      • 2) NEW LCD design – Black background
      • 3) Dual USB output ( 1.0A & 2.1A )
      • 4) Premium Body Design & Color

Kekurangan:

      • 1) Tiada fungsi LED lamp untuk Lampu Suluh.
      • 2) Kapasiti kecil – sesuai untuk max 2x cas phone

Jika anda berminat untuk mendapatkan powerbank comel nie, sila ringan kan tangan tekan butang di bawah :

 

2. Pineng Power Bank PN983s / PN983B 10000mah

pn983b

Ini adalah power bank Pineng yang berkapasiti pertengahan , 10000mah . Model ini antara model yang mendapat permintaan tinggi dari peminat Pineng khusus yang wanita. Lebih-lebih lagi powerbank model PN983s -Classic Line berwarna Pink. Memang ramai pembeli dari wanita memang suka kan power bank full Pink ini. Jadi, jika anda orang yang suka warna-warna yang soft tu, pastikan anda memiliki power bank model PN983 ini yer.

Anda lihat sendiri, apa kata pelanggan saya yang dah memiliki set PN983 nie. :-

feedvack 6

 

Dengan kapasiti 10000mah , anda boleh mengecas smartphone anda dalam 3-4 kali full 100% * bergantung kepada model phone anda. Jadi, jika anda orang yang bukan heavy user media sosial / kaki game online, model ini pun dah cukup sempurna untuk anda. Tak perlu beli power bank 20000mAh lagi yang berat dan besar tue. Macam saya,saya lebih suka gunakan powerbank dari kapasiti 10000mAh kerana saya boleh mengecas phoneHTC One sampai 4 kali full dan untuk full charge power bank pun hanya perlukan masa 50% lebih cepat berbanding tempoh untuk mengecas power bank 20000mAh.

Spesifikasi Pineng Power Bank PN983 :

pn983berat

 

Berat power bank PN983 ini hanyalah 230gram sahaja. Jadi, adakah handbag anda akan terasa berat lagi bila bawa power bank nie? Pasti nya tidak . Pasti anda akan berpuas hati dengan prestasi dan dimension power bank nie. Ketebalan model hanya lah 14.5mm sahaja , yang pasti ia lebih nipis berbanding novel cinta kegemaran anda tue.

Jika anda orang yang penting kan design, kekerapan cas,  ringan dan premium look,model ini anda patut dapatkan dengan segera.

Kelebihan :

      • 1) Ringan (230gram) & Nipis (14.5mm) sahaja.
      • 2) Dual USB output ( 1.0A & 2.1A )
      • 3) Premium Body Design & Color

Kekurangan:

      • 1) Tiada fungsi LED lamp untuk Lampu Suluh.

 

Jika mencari power bank yang boleh mengecas dalam 4X full, maka model ini sangat sesuai untuk anda. Sila pilih power bank anda di sini :

 

 

3) Pineng Power Bank PN963 10000mAh

2

 

Releks..Jangan terkejut.. Sememangnya power bank model PN963 ini mempunyai bentuk yang sama dengan Pineng power bank PN960 6000mAh di atas. Cuma yang membezakan antara 2 model ini adalah dari segi berat, ukuran keseluruhan dan kapasiti . Design dan ciri-ciri dalam masih sama antara kedua-dua nya.

Review Penuh model Pineng 10000mah PN963 :Review Pineng PN963 ]

Pineng power bank PN963 ini berkapasiti pertengahan , 10000mah yang mampu untuk mengecas smartphone dalam 3-4X full 100% charge. Model ini seperti masa model PN983 tadi, ia amat sesuai untuk anda yang bukan dari golongan heavy internet mobile user yang kebiasaan nya,  sekadar cas phone 1-2 kali dalam sehari sahaja.

 

Spesifikasi Pineng Power Bank PN963 :

11 (2)

Model PN963 ini ringan sedikit ( kurang 3 gram saje ) berbanding PN983 , tetapi masih sama dari segi ukuran keseluruhan model. Jadi , power bank ini juga saya sangat sarankan untuk anda dan pada saya, ia antara model power bank terbaik dalam kelas power bank 10000mah secara keseluruhan nya. 

Kelebihan :

      • 1) Ringan (227gram) & Nipis (14.5mm) sahaja.
      • 2) Dual USB output ( 1.0A & 2.1A )
      • 3) Premium Body Design & Color

Kekurangan:

      • 1) Tiada fungsi LED lamp untuk Lampu Suluh.

 

Model ini sesuai untuk semua golongan tak kira lelaki atau perempuan. Cuma dalam rekod saya, orang lelaki lebih minat pada power bank yang berwarna hitam nie. Nampak macho kata nya..hehehe..atau sebenarnya,kami kaum lelaki nie kan selalu kerja luar , jadi, kami tak nak power bank nampak kotor jika guna yang warna putih 

Anda berminat dengan power bank 10000mah PN963 nie? Nak rase lebih macho, bergaya, mutu & keunggulan ? Sila tekan butang di bawah untuk order :

 

Tiga model di atas nie adalah model terbaik untuk anda yang mencari power bank yang ringan dan nipis serta tak suka untuk bawa benda yang berat-berat ke sana ke mari. Yang paling PENTING, anda mesti lah pilih power bank yang 100% ORIGINAL Pineng untuk menjamin anda menggunakan powerbank yang tahan lama, berkualiti tinggi dan tidak mudah rosak.

Jika anda dah ada power bank Pineng, dan nak tahu bagaimana nak verify power bank anda tu betul-betul Original atau tiruan, sila ikut langkah-langkah di sini :

Cara Check Pineng Original

Untuk sebarang maklumat lanjut / pertanyaan ,sila hubungi saya di : +6017-7879824 (Azlan) - Whatsapp, Telegram atau SMS ( Waktu bekerja : 8.00Am - 6.00PM sahaja )

#sifupowerbank #azlanyussof  atau Layari di : http://azlanyussof.com

 

1 thought on “Pineng Power Bank Teringan & Ternipis”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top