Whatsapp : 017-787 9824
Pineng Power Bank Fast Charging USB Type C 10000mAh 1

Pineng Power Bank Fast Charging USB Type C 10000mAh

Fungsi pengecasan pantas amat di perlukan sebagai salah satu teknologi wajib untuk tahun 2017.  Hampir kebanyakan smartphones untuk tahun 2017 mempunyai bateri sebesar 3000 mAh dan ke atas . Ada juga smartphone yang mempunyai bateri sebesar 6300 mah iaitu Leagoo Shark 1 .

Jadi,anda bayang kan jika anda masih menggunakan charger / power bank biasa , berapa lama anda perlu kan untuk mengecas bateri sebesar 6300 mAh tu?  Mungkin 4 Jam …Sanggup kan anda menunggu sehingga 4 jam semata-mata untuk penuhkan bateri smartphone anda?

Oleh sebab itu, kenapa teknologi Fast Charging amat penting sekarang. Ia membantu anda menjimatkan masa dengan memendekan tempoh mengecas bateri smartphone anda berbanding teknologi konvesional .

PN933 Pineng Power Bank Fast Charging USB Type C 10000mAh

Pineng Power Bank Fast Charging USB Type C 10000mAh 2

Jadi, Pineng untuk tahun 2017 telah mengeluarkan satu power bank yang mempunyai fungsi-fungsi pengecasan pantas yang menyokong Quick Charge 2.0 & 3.0 serta menyokong USB Type-C . Ini merupakan powerbank Pineng yang pertama mempunyai fungsi-fungsi seumpama ini . Jadi,ia mampu memenuhi keperluan mengecas anda seharian tanpa masalah .

Bagaimana Power Bank ini boleh mengecas dengan pantas ?

Jawapan nya adalah terletak pada Output power bank PN-993 ini . Dengan teknologi Quick Charge 3.0 , kuasa & arus yang mengalir dari output ini adalah 4.6V-12V / 3.0A-1.5A . Voltan & arus yang keluar cukup besar untuk memenuhkan bateri anda dengan cepat . Output dari USB Type C nya juga menghamburkan kuasa sehingga 5V 3A .  Untuk anda yang menggunakan kan smartphones terkini , sila periksa spesifikasi input phone anda adakah power bank PN993 ini sesuai untuk smartphone anda atau tidak.

Pineng Power Bank Fast Charging USB Type C PN993 ini juga bukan lah hanya output pantas, tetapi input nya juga pantas dengan gabungan teknologi Quick Charge 2.0 . Cas keluar pantas , cas masuk pun pantas .Jadi, power bank ini sangat menarik dan berbaloi untuk anda miliki . Input charge power bank Pineng PN-993 ini menggunakan 5V 2A/9V 2A/ 12V 1.5A .

Pineng Power Bank Fast Charging USB Type C 10000mAh 3

Dengan kapasiti 10000mAh, model PN-993 ini hanya lah seberat 230 gram sahaja.Jadi, ia adalah power bank yang cukup ringan , mudah di bawa dan sesuai untuk kegunaan luar . Dengan kemasan yang baik,model ini juga mudah di pegang pada tangan . Dari segi ketebalan , power bank ini mempunyai ketebalan 15mm sahaja. Ia cukup nipis dan nampak lebih kompak.

Dari segi bateri , model Pineng 10000mAh PN993 ini di jana oleh Lithium Polymer Bateri yang beliputi sehingga 85% dari keseluruhan badan power bank ini . Seperti yang anda sedia maklum , power bank yang menggunakan lithium Polymer bateri lebih tahan lama, tahan suhu tinggi / rendah dan mempunyai kadar hayat yang lebih panjang berbanding lithium Ion bateri. Jenis bateri ini juga di guna kan pada semua smartphones kerana ia lebih ringan, nipis tetapi berkuasa .

Antara ciri-ciri lain Power Bank Pineng PN-993 adalah :-

  1. LED Digital Display – Ia memaparkan baki kuasa bateri anda dengan lebih tepat sehingga ketepatan 1% .Jadi ia memudahkan anda untuk mengetahui baki kapasiti power bank anda dengan mudah lagi pantas . Tak perlu teragak-agak lagi .
  2. DUAL USB OUTPUT – Dengan 2 USB Port pada power bank ini , anda boleh mengecas 2 smartphones anda serentak dalam satu-satu masa. Jimat masa anda.
  3. USB TYPE C – Model ini sesuai untuk smartphone yang menyokong USB Type C seperti Huawei P9 / P10 , Samsung Galaxy S8 , HTC 10, Samsung Galaxy A7 2017, One Plus 3 / 3T  ,Honor 8, dan sebagainya  .
  4. BUTANG ON OFF – Lebih mudah beroperasi dengan butang ON OFF pada satu tempat.

Pineng Power Bank Fast Charging USB Type C 10000mAh 4

Kesimpulan nya, jika anda memerlukan sebuah power bank yang berkuasa dan mengecas dengan Super Pantas , Pineng Power Bank Fast Charging USB Type C 10000mAh PN933 ini adalah jawapan nya.

Anda boleh dapatkan model PN-993 ini daripada Sifupowerbank dalam masa terdekat. Kami akan kongsi kan sebarang update terbaharu di Facebook Page /IG . Jangan lupa like & follow Facebook Page Sifupowerbank yer.. 🙂

Leave a Reply

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping