Whatsapp : 017-787 9824

Pineng Charger Dual USB PN501 Review

 

PN501 Pineng Charger 3 Pin UK Standard

Pineng Charger Dual USB 3 Pin ( 1.0A & 2.1A )

Jika anda mempunyai banyak gajet / smartphones , memang agak susah jika anda hanya mempunyai 1 charger sahaja.Jika ada power bank, memang takkan ada masalah sebab power bank dah ada 2 USB Output, jadi boleh lah cas 2 gajet dalam satu-satu masa yang sama.Jadi, adalah bagus jika anda mempunyai charger dari jenis dual USB yang membolehkan anda untuk mengecas 2 gajet serentak.

Kelebihan Pineng Charger PN501 :- 

 1. Support 3 Pin UK Standard – Charger ini menyokong sambungan terus ke soket eletrik di Malaysia kerana negara kita mengikut stardard soket berdasarkan negara United Kingdom (UK). Jadi, anda tidak perlu beli extension / universal soket kerana anda kini boleh terus guna pada soket-soket elektrik di seluruh Malaysia.Sambungkan dan terus cas gajet anda.
 2. Dual USB Output – Ini keunikan Pineng charger kerana ia mempunyai dua USB output yang akan memberikan arus keluar 1.0 Amp dan 2.1 Amp. Untuk mengecas smartphone biasa, anda boleh menggunakan output 1.0 Amp dan jika anda nak cas tablet, anda perlu gunakan port 2.1 Amp. Jika anda nak cas lebih laju (fast charging), anda boleh gunakan High Speed Charging Cable dan sambungkan di port 2.1 Amp.
 3.  Warna Menarik Jiwa – Di datangkan dengan 3 warna yang menarik iaitu Biru Langit, Hijau Pisang dan Kelabu . Ia nya pasiti akan memberikan pengalaman mengecas yang lebih indah dan membahagiakan.
 4. Ringan & Mudah Di Bawa – Charger / plug 3 Pin ini sangat ringan (50 gram sahaja) dan bersaiz kompak yang akan memudahkan anda untuk membawa charger ini ke mana-mana sahaja tanpa membebankan.

Spesifikasi :-

   • Model No : PN-501
   • Name : UK Standard Adaptor
   • Saiz : 50.5 X 44 X 50mm (L*W*H)
   • Input : 100 – 240V
   • Output : 5V 1A , 5V 2.1A
   • Warna : Hijau / Biru / Kelabu
   • Berat : 50g

 

3 Pin UK Standard Plug 3 Pin Charger Pineng

Plug 3 Pin Pineng PN501

Pineng Charger 3 Pin PN-501

Packaging 

packaging

Leave a Reply

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping