fbpx

Kenapa Powerbank Boleh Cas 1 Kali Saje ?

Home » Kenapa Powerbank Boleh Cas 1 Kali Saje ?

TAU TAK KENAPA KORANG BELI POWERBANK 20K @ 30K , TAPI BOLEH CAS SEKALI JER BATERI HENFON TUE ??

Tak logik lah kan. Jika powerbank yang korang beli dengan kapasiti 20000mAh @ 30000mAh @ 40000mAh, confirm lah boleh cas bateri phone korang paling koman pun 5-10 kali yer tak…Jika guna iPhone 5/6 ,rasa boleh cas sehingga 20X untuk kapasiti 30000mAH.

Tetapi,  kenapa lepas cas bateri phone sekali, power bank pulak yang dah KONG ?? Dah terbalik pulak.. Alamak..

Korang nak settle kan masalah bateri phone kong, last-last tambah lagi satu masalah power bank yang kong ????

Aduhh..Penat memikir kan masalah yang bertambah2 nie ek..
Tension woooo…
.
.
KENAPA JADI CENGGITU
======
1) POWER BANK TIRUAN – Ini paling ramai terkena. Korang terbeli yang Fake/Gred AAA/cap ayam mmg dapat macam tu..Jangan marah ek..hehe..Biasa lah, lepas beli power bank tu,hati bukan main seronok + bangga sebab dapat beli power bank dgn harga murah.. Dapat jimat duit lah kata nya…
Tapi, last-last dapat cas sekali jer…Dah lah nak cas semula power bank tu dah 1 hari , lepas pakai sekali dah habis power nya . Apa citaaa beb?.. Ini bikin tambah masalah, tambah pening kepala & perlu tambah duit lagi untuk beli power bank yang baru… Jadi, korang rase berbaloi ker buang duit mcm tu jer ..?

2) BATERI BERPASIR – Dah semakin banyak video dalam internet yang menunjukkan , untuk power bank tiruan, bila kita bukak isi dalam power bank tu, kita akan jumpa beg pasir atau bateri berpasir. Pembongkaran demi pembongkaran di depan mata anda. Nak tanya, adakah pasir tersebut boleh menghasilkan arus elektrik untuk mengecas bateri phone anda ?

3) TERLAJAK RINGAN – Ini cara mudah nak check. Jika power bank yang korang beli kapasiti besar mcm 20K, atau 30K, tetapi bila angkat, apesal ringan? Tak logik lah kapasiti power besar, tapi power bank nya ringan jer. Biar betul?
Makna nya, power tu ada bateri seketul jer pun..yg lain bateri isi pasir (rujuk point # 2)

4) KAPASITI TERLAJAK BESAR – Power bank 40000mAh ? Mak aih..besar sangat tu..Betul ke 40000mAh @ sebenar nya 4000mAh jer? Sebab tu kenapa boleh cas sekali jer. Yang saya tahu, paling tinggi kapasiti yang betul2 original adalah 30000mAh (brand Remax) . Jika Pineng, paling tinggi 20000mAh saje. Agak tidak logik juga apabila power bank yang di beli tu berkapasiti sangat besar, tapi body power bank nipis dan kecil saje. Logik tak ??
.
5) BUY 1 FREE 1 – Ramai seller suka buat promosi sebegini kerana ini memberikan tawaran yang cukup-cukup mengetarkan jiwa dan dompet anda. Mesti anda akan terfikir, wahhh..murah nya..harga sama dengan seller lain , tapi seller nie boleh bagi 2 power bank dengan harga lebih murah.. Lebih kurang mcm point no.1 . Logik ker promosi 20000mAh, beli 1 Free lagi 1 ? Nampak manis & indah,tetapi fikirlah dengan fikiran yang bijak. <<– Biasa ramai kantoi kat point nie.
.
6) JUAL MURAH -MURAH – Semua orang suka barang pada harga murah. Tak menjadi salah pun.Saya pun suka beli item yang murah-murah tetapi tengok pada item yang kita beli.. Tetapi ada aduan yang biasa kami terima,  bila dah dapat barang yang murah, tapi barang tu pulak cepat rosak, korang pulak yang marah balik peniaga tu.. Cakap seller penipu, seller makan duit orang, seller tak jujur…viral / kutuk kat wall sosial media korang.. Aiik ? Boleh ke macam tu?. Kenapa tak fikir dulu sebelum mula serahkan duit kepada seller tue… Barang murah, kualiti mesti lah dapat yang kurang jugak..sepadan lah dengan harga yang korang bayar.. Peniaga mesti nak untung kan,,jadi sebab nak bagi murah, peniaga pun terpaksa carik barang yang luar sama, tapi kualiti rendah.. Ingat seller yang jual murah-murah sangat tu takda untung ker…still ada untung..silap-silap lebih untung dari seller yang jual real power bank.
.
Ini antara kesimpulan dari aduan yang kami terima dari pelanggan kami yang beralih arah dari guna power bank murah @ tiruan, ke power bank yang 100% ORIGINAL. Tak rugi sebenar nya beli item ORIGINAL untuk ketenangan jangka masa panjang. Anggap lah bila beli item yang original ini seperti melabur lebih sedikit untuk mendapat keuntungan masa panjang.
.
Apa yang penting :-
Jangan tengok berapa nilai korang boleh save duit , tetapi NILAI lah dari segi kualiti peniaga, kualiti barang yg di offer, cara peniaga tue layan korang, cara peniaga bercakap & cara peniaga update info di page/IG mereka.. Kita sama-sama manusia, jadi, boleh rase adalah org tu betul2 jujur / saje nak kena kan kita.

?? Kami di team Sifupowerbank dah jual power bank nie sejak 2012 lagi dan kepakaran kami membantu semua pengguna smartphones di Malaysia untuk mendapatkan power bank pada harga dan kapasiti yang sesuai dengan penggunaan harian mereka. Kami akan bantu anda memilih powerbank yang sesuai. Ada orang yang hanya cas bateri phone 1-2kali, tetapi terbeli sampai power bank 20000mAh.. Bukan tak sesuai,tetapi tak perlu pun kapasiti sebesar itu.

Sepajang 4 Tahun kami beroperasi , banyak aduan / candangan / idea yang korang beri pada kami dan kami akan teruskan selagi masih termampu. Ouh yaa..nak tahu tak, beza harga powerbank tiruan & powerbank Original dalam RM15 je, tapi setahun tak pening kepala kan.Rosak, terus claim new set… Kan mudah ..Jadi, jangan susahkan diri sendiri k..

So, kami hanya nak bantu anda dapatkan powerbank yang 100% Original & Tahan Lama.

Motif kami supaya anda dapat JIMAT DUIT, JIMAT MASA & TAK PERLU PENING KEPALA dgn masalah lain.???

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top