fbpx

Tips

Tips sharing mengenai bagaimana menjaga powerbank, apa langkah-langkah terbaik perlu di buat supaya powerbank akan tahan lebih lama.

Home » Tips

Cara Verify Baseus Original Atau Tiruan

Ini cara verify BASEUS original atau tiruan supaya anda tak terbeli aksesori BASEUS yang tiruan di luar sana. Dah semakin ramai beralih arah ke jenama BASEUS sejak kebelakangan ini , kerana model jenama ini memberikan spesifikasi yang tinggi, pada harga yang berpatutan.  Jadi, untuk elakkan anda terbeli set BASEUS yang tiruan, kami amat sarankan anda …

Cara Verify Baseus Original Atau Tiruan Read More »

Cara Semak Aksesori AUKEY Original

Bagaimana cara semak aksesori AUKEY original atau tiruan ? Adakah hanya dengan lihat pada harga ? Di sini kami share cara semak aksesori AUKEY original atau tiruan dengan lebih mudah dan meyakinkan. Kerana kebelakangan ini, semua aksesori telefon di jual dengan harga yang sangat murah, sehingga mengundang persoalan, adalah betul original, atau hanya indah khabar …

Cara Semak Aksesori AUKEY Original Read More »

Benar kah power bank pineng 30000mah benar di jual di pasaran?

Adakah Pineng Power Bank 30000mAh Betul Wujud ?

Pineng Power Bank 30000mah sering menjadi pertanyaan wajib kepada kami adakah benar Pineng Power Bank 30000mah ini benar-benar wujud ? Atau ia hanya lah mitos semata-mata ? Ramai yang berminat dengan kapasiti 30000mAh untuk jenama Pineng, kerana dengan kapasiti 30000mAh ini, anda boleh cas banyak kali sehingga 8~9X untuk smartphone yang berkapasiti bateri kecil (bawah …

Adakah Pineng Power Bank 30000mAh Betul Wujud ? Read More »

usb cable micro usb logitech

Pilih USB Cable Yang Betul – Elak Rugi Dengan Langkah Ini

USB cable ibarat penyambung hayat kepada sesebuah smartphone .Ia amat penting, tanpa USB cable, anda tidak mungkin boleh mengecas bateri smartphone ataupun pindahkan data / files dari smartphone ke laptop anda. Kecuali lah anda menggunakan smartphone premium yang di lengkapi dengan wireless charging. Pun begitu, wireless charging masih belum mampu mengecas sepantas guna kan USB …

Pilih USB Cable Yang Betul – Elak Rugi Dengan Langkah Ini Read More »

Nak Cas Bateri iPhone Lebih Laju ? Ikut Langkah Ini

Bagaimana nak cas bateri iPhone lebih laju dari biasa ? Tapi tahukah anda, tak semua model iPhone menyokong pengecasan pantas. Jika anda pengguna iPhone 8 dan model di atas nya, maka anda sangat betuah. Tak semua orang suka membazir masa tunggu sesuatu bukan ? Sama lah dengan saya , paling tak suka bila ambil masa …

Nak Cas Bateri iPhone Lebih Laju ? Ikut Langkah Ini Read More »

Scroll to Top