fbpx

Berapakah Harga Power Bank Yang Original ?

Home » Berapakah Harga Power Bank Yang Original ?

Harga Power Bank ..Berapa yang anda sanggup laburkan duit anda untuk mendapatkan sebuah powerbank? Perlukan kita membeli power bank yang mahal? atau pun hanya pilih yang murah supaya dapat jimatkan duit poket kita..Yerlah, fungsi sama jer dengan yang original kan.

Ya..Saya pasti, anda mesti pernah pikirkan persoalan di atas kan.

Jadi, persoalan nya, berapakah Harga Power Bank yang sebenarnya ?

malaysian-ringgit-3

 

 

 

 

– (Gambar Hiasan sahaja) –

Pada pandangan saya, sepanjang pengalaman saya menjual power bank (sejak 2012), boleh kata hampir 75% pelanggan saya akan bertanya power bank model mana kah MURAH dan mempunyai KAPASITI TINGGI.Ternyata mereka lebih tertarik jika boleh dapatkan sesuatu itu dengan harga yang murah walaupun tahu yang sesetengah model power bank tersebut tidak berkualiti tinggi .

Sebenarnya, mereka silap dalam memilih power bank jika harga power bank di jadikan ukuran. Murah tak semestinya BAGUS dan saya pasti power bank murah ini akan 5 kali lebih cepat rosak jika di bandingkan dengan power bank yang original. Kenapa kita perlu membazirkan duit kepada  barang-barang murahan macam tu kan.Jika rosak, anda perlu beli lagi dan lagi..dan lagi…

Ada Pro & Kontra jika anda terlalu harapkan harga power bank yang murah (rujuk list di bawah)

PRO:

  • Jimat duit
  • Boleh beli yang kapasiti tinggi

CON:

  • Membazir. Jika rosak, kene beli yang baru.
  • Tidak tahan lama
  • Low Quality Bateri
  • Jaminan yang pendek (30 hari jer ??? )
  • Tiada support after sales
  • Boleh di kategorikan sebagai barangan pakai buang.

===========================================================================

Latest Design for Powerbank Pineng (PN968)PN968-1 FB Feedback

===========================================================================

Jadi, pilihan di tangan anda.Pilih lah power bank harga yang anda rasa YAKIN yang power bank tersebut adalah ORIGINAL dan BERKUALITI TINGGI. Bak kata orang, “Beli Mahal Sekali, Tapi Boleh Pakai Bertahun-tahun Lamanya” 🙂

Nasihat saya, untuk menjamin yang power bank tersebut adalah Original, anda boleh rujuk range harga power bank Pineng untuk 2014 :-

  1. Model PN903 (5000mAH) : RM50-70
  2. Model PN968 (10000mAH) : RM60-80
  3. Model PN929 (15000mAH) : RM80 – 100
  4. Model PN999 (20000mAh) : RM100 – 130

Jika anda nak lebih YAKIN tanpa WAS-WAS yang power bank anda Original, boleh contact saya di no. 017-7879824 untuk maklumat lanjut mengenai power bank Pineng.

Scroll to Top