Whatsapp : 017-787 9824
Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review 1

Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review

Pengecasan pantas sudah mellalui evolusi yang tersendiri. Ini kerana, tak ramai pengguna suka untuk tunggu terlalu lama untuk mengecas bateri smartphone mereka . Jadi, pengguna smartphone amat memerlukan fungsi pengecasan pantas ini bagi menjimat kan masa mereka. 

Bayangkan anda dah terlambat ke tempat kerja, tetapi bateri ada tinggal lagi 5% . Kebetulan pula lagi 30 minit untuk ke tempat kerja .Sempat ke nak cas bateri phone ?  Untuk pengecasan biasa, anda perlukan dalam 2 Jam bagi betul-betul cas penuh. Adakah berbaloi untuk anda tunggu 2 jam semata-mata untuk mengecas bateri phone anda. 

Jadi, di sebab kan anda , saya dan semua orang perlukan fungsi ini, ada pelbagai jenis pengecasan pantas di pasaran seperti :

 1. Samsung Adaptive Fast Charging
 2. Oppo VOOC 
 3. Huawei Super Charge 
 4. One Plus Dash Charge
 5. Qualcomm Quick Charge
 6. Motorola Tubro Charge
 7. Media Tek Pump Express 

Untuk review kali ini,kita nak terokai satu power bank yang menyokong VOOC Dash Charge Power Bank iaitu BAOZU M1 Smart 10000mAh Power Bank

  

Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review

Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review 2
Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review 3
Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review 4

  

Ini adalah model 10000mAh Power Bank Baozu M1 . Jenama ini memang agak luar biasa bagi pengguna di Malaysia secara am nya, tetapi sangat harum jenama ini di mata pengguna smartphone One plus . Jadi, bagi komuniti One Plus Smartphone Malaysia, jenama ini sangat di sarankan oleh mereka.

Untuk power bank ini, ia menyokong pengecasan pantas untuk Dash Charge, VOOC serta Huawei Super Charge,. Output max adalah 5V /5A, di mana , ini adalah output yang cukup tinggi untuk mengecas bateri smartphone anda .

Spesifikasi Baozu M1 Super Charge VOOC Dash Charge Power Bank :

 • Jenama : Baozu
 • Model # : M1 Smart
 • Kapasiti Bateri : 10000mAh 37wh
 • Input : Type-C 5V/2A , 5V/3A 9V/2A 
 • Output 1 : USB A – 3.6 – 5V/5A , 5-9V/3A , 9-15V/2A
 • Output 2 : USB C – 5V/3A
 • Warna : Hitam 

Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review 5
Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review 6

Secara peribadi, saya amat suka kan bentuk power bank ini kerana , ia lebih simple serta minimalis tanpa bentuk yang terlalu extreme atau terlalu banyak segi . Saya juga amat selesa memegang power bank. Ia tidak lah terlalu besar , jadi amat selasa untuk saya guna kan sebagai daily driver saya. 

Dari segi output, ia tidak boleh di nafikan yang, ia mengecas smartphone saya dengan sangat pantas . Setanding dengan output dari charger asal smartphone saya . Jadi, tidak hairan lah kenapa model power bank Baozu ini menjadi pilihan ramai pengguna smartphone One Plus, Oppo serta Huawei. 

Untuk indikator kuasa, untuk check berapa lagi baki kuasa bateri yang tinggal , model Baozu M1 ini menggunakan nyalaan lampu LED sebagai indikator kuasa nya . 

Jadi, secara keseluruhan nya, power bank Baozu M1 ini amat cemerlang dari segi kepantasan mengecas yang setanding dengan prestasi pengecasan bateri menggunakan charger asal. Buat anda yang mencari power bank yang berprestasi tinggi, Baozu M1 Smart 10000mAh VOOC Dash Charge Power Bank adalah pilihan tepat anda. 

Di datang kan dengan jaminan selama 6 bulan.

  

Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review 7
Baozu M1 VOOC Dash Charge Power Bank Review 8

  

Dapatkan set original Baozu M1 Power Bank anda dari Sifupowerbank. 

Leave a Reply

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping