Whatsapp : 017-787 9824
Bagaimana Cas Bateri Lebih Pantas Dengan QC 3.0 ? 1

Bagaimana Cas Bateri Lebih Pantas Dengan QC 3.0 ?

Dengan perkembangan teknologi smartphone di saat ini,  pasti nya fungsi pengecasan pantas amat di perlukan kepada setiap jenama dan model telefon bimbit. Sudah ada beberapa pengeluar smartphone yang kini menyertakan model telefon bimbit mereka dengan kapasiti bateri antara 3500 sehingga 5000mAh, maka tempoh mengecas bateri sebesar itu juga akan menjadi mimpi ngeri kepada pemilik nya jika telefon bimbit mereka itu masih menggunakan teknologi pengecasan sedia ada.

Selain itu , ada juga smartphone yang mampu mengecas bateri smartphone lain kerana bateri nya lebih besar . Jadi, ini memberi tanda yang pengguna telefon bimbit akan mengambil kira dari segi kekuatan bateri,  tempoh mengecas bateri dan ketahanan bateri sebelum membuat pembelian sesuatu model telefon bimbit tersebut.

Namun kini, dengan wujud nya teknologi Quick Charge 3.0 oleh Qualcomm ini, anda pasti akan mampu kembali tersenyum  apabila bateri smartphone / powerbank / gajet anda kini mampu di caj sehingga 4X ganda lebih pantas berbanding dengan teknologi pengecasan biasa.

Bagaimana Cas Bateri Lebih Pantas Dengan QC 3.0 ?

Bagaimana Cas Bateri Lebih Pantas Dengan QC 3.0 ? 2

Sumber Info Gambar : Vinsic Power Bank AliExpress.

Gambarajah ini mengambarkan bagaimana teknologi QC 3.0 mampu cas bateri lebih pantas berbanding pengecasan konvensional dan QC 2.0 . Pengecas dengan QC 3.0  mampu mengecas bateri telefon bimbit Xiaomi Mi 5 sehingga 80% dalam tempoh 35 Minit sahaja. Terbaik kan ? Jika smartphones anda, dalam 35 minit, sudah berapa peratus bateri anda di cas? 🙂

Salah satu pengeluar power bank iaitu Vinsic mengeluarkan beberapa model power bank yang menyokong teknologoi pengecasan pantas QC 3.0 . Antara model yang mendapat perhatian ramai adalah model Vinsic® 20000mAh QC 3.0 Quick Charge Power Bank  (Model # : VSPB303 ) yang mempunyai 2 input masuk Micro USB & Type C manakala pada bahagian output pula, model ini mempunyai 3 USB port iaitu QC 3.0 USB , standard USB & Type-C .

Bagaimana Cas Bateri Lebih Pantas Dengan QC 3.0 ? 3

Model ini antara model terbaik yang menyokong teknologi quick charging QC 3.0 ini. Buat anda yang mempunyai telefon bimbit yang menyokong fungsi quick charging ini (sila rujuk pada manual pengeluar telefon bimbit anda) , pasti nya jenama dan model power bank 20000mAh ini menjadi pilihan terbaik untuk anda. Dengan jaminan pengeluar sehingga 18 bulan, tiada apa yang perlu anda risaukan kerana sememangnya, power bank ini berkualiti tinggi. 

Jika anda berminat dengan power bank ini, boleh layari :- http://www.vinsic.com/Products/sku-VSPB303B

 

2 comments

    salam,,
    ade effect pada fon biasa x kalau gun aqc 3.0

      Tiada effect. Voltan & arus yang masuk ke dalam phone tersebut akan ikut spesifikasi yang di tetapkan sahaja. TQ

Leave a Reply

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping