Whatsapp : 017-787 9824
Apa Itu Tronsmart VoltIQ Technology ? 1

Apa Itu Tronsmart VoltIQ Technology ?

Setiap pengeluar aksesori smartphone akan membina identiti dengan teknologi yang di bina sendiri , sesuai dengan kehendak pasaran semasa . Jika Quallcomm mempunyai teknologi Quick Charge , One Plus dengan teknologi Dash Charge atau pun Oppo dengan teknologi VOOC , pihak Tronsmart pula membangunkan fungsi pengecasan yang di di kenali sebagai VoltIQ .

VoltIQ adalah identiti kepada semua aksesori di bawah jenama Tronsmart .

Apa Itu Tronsmart VoltIQ Technology ?

Tronsmart VoltIQ

Tronsmart VoltIQ adalah satu teknologi di mana, ia akan membantu laraskan arus serta watt secara automatik kepada nilai yang sesuai untuk sesebuah peranti anda (tidak terlalu tinggi atau terlalu rendah) . Jadi, untuk smartphone yang tidak memerlukan arus serta watt yang tinggi semasa mengecas, VoltIQ akan alirkan arus yang sesuai sahaja tanpa merosakkan bateri anda.

Bagaimana Tronsmart VoltIQ Berfungsi ? 

Tronsmart VoltIQ berfungsi dengan :-

Detect  ⇒ Identify ⇒ Deliver Each Best Amperage 

 1. Detect = Kesan . Apabila anda sambung smartphone anda dengan akasesori Tronsmart , ia akan secara automatik mengesan spesifikasi bateri smartphone anda .
 2. Identify  = Kenal Pasti . Peranti anda telah di kenal pasti berapa maksimum arus, voltan serta arus yang hanya sesuai untuk smartphone anda.
 3. Deliver = Hantar . Jadi, arus serta watt yang di alirkan ke peranti anda adalah yang sesuai tanpa masalah overcharging atau undercharging .

Pada setiap VoltIQ USB port mempunyai cip pintar yang bertindak dalam dalam 3 proses di atas .Ia mampu mengetahui jenis peranti anda.

Apa Itu Tronsmart VoltIQ Technology
Sumber Gambar : malaysia.tronsmart

Dengan teknologi VoltIQ ini juga, ia akan memendek kan tempoh pengecasan anda berbanding charger biasa. Lagi cepat ia mengecas peranti anda, lagi jimat masa yang anda perlukan untuk bateri penuh.

Soalan Paling Popular :-

” Apa perbezaan di antara Quick Charge dengan VoltIQ ? “

Jawapan :- Quick Charge adalah teknologi yang di bangunkan oleh Qualcomm di mana, ia hanya sesuai untuk peranti smartphone yang menggunakan prosessor Snapdragon sahaja. Namun, pihak Quallcomm memberi kebenaran untuk menggunakan teknologi mereka bagi memberikan pilihan terbaik untuk pengguan Snapdragon mereka .

Manakala, VoltIQ lebih mesra pengguna . Semua jenama & model smartphone tanpa mengira apa jenis prosessor yang di guna kan boleh menggunakan VoltIQ .

Kenapa perlu pilih Tronsmart ?

Kerana ia menawarkan dua teknologi pengecasan dalam satu peranti yang sesuai untuk smartphone dengan Snapdragon processor serta smartphone lain seperti Apple , Huawei dan sebagai nya.

Anda boleh dapatkan 100% Original Tronsmart power bank serta charger dengan Sifupowerbank . Jaminan selama 18 Bulan. Ia pasti nya pilihan yang sangat berbaloi untuk anda. Dapatkan nya di sini : –

https://sifupowerbank.com/product-category/tronsmart/

2 comments

  Assalamualaikum Sifu Powerbank.. Sy nak minta pendapat tuan.. Boleh ke sy cas powerbank sy PN963 input 5V/2A dengan menggunakan charger adapter Quick Charge 2.0.. Ada apa-apa kesan tak kepada powerbank tu…

   Waalaikumsalam

   Tiada masalah. Boleh terus guna charger QC 2.0. Lagi bagus sebab boleh cas IN lebih laju dari charger biasa.
   Nanti output yang masuk ke dalam power bank tetap akan ikut 5V 2A sahaja.

   Sila guna dengan gembira

   Thanks
   Azlan
   Admin Sifupowerbank

Leave a Reply

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping