Apa Itu Tronsmart VoltIQ Technology ?

Setiap pengeluar aksesori smartphone akan membina identiti dengan tekonologi yang di bina sendiri , sesuai dengan kehendak pasaran semasa . Jika Quallcomm mempunyai teknologi Quick Charge , One Plus dengan teknologi Dash Charge atau pun Oppo dengan teknologi VOOC , pihak Tronsmart pula membangunkan fungsi pengecasan yang di di kenali sebagai VoltIQ .

 

VoltIQ adalah identiti kepada semua aksesori di bawah jenama Tronsmart .

 

Apa Itu Tronsmart VoltIQ Technology ?

Tronsmart VoltIQ adalah satu teknologi di mana, ia akan membantu laraskan arus serta watt secara automatik kepada nilai yang sesuai untuk sesebuah peranti anda (tidak terlalu tinggi atau terlalu rendah) . Jadi, untuk smartphone yang tidak memerlukan arus serta watt yang tinggi semasa mengecas, VoltIQ akan alirkan arus yang sesuai sahaja tanpa merosakkan bateri anda.

 

Bagaimana Tronsmart VoltIQ Berfungsi ? 

Tronsmart VoltIQ berfungsi dengan :-

 

Detect  ⇒ Identify ⇒ Deliver Each Best Amperage 

 

  1. Detect = Kesan . Apabila anda sambung smartphone anda dengan akasesori Tronsmart , ia akan secara automatik mengesan spesifikasi bateri smartphone anda .
  2. Identify  = Kenal Pasti . Peranti anda telah di kenal pasti berapa maksimum arus, voltan serta arus yang hanya sesuai untuk smartphone anda.
  3. Deliver = Hantar . Jadi, arus serta watt yang di alirkan ke peranti anda adalah yang sesuai tanpa masalah overcharging atau undercharging .

Pada setiap VoltIQ USB port mempunyai cip pintar yang bertindak dalam dalam 3 proses di atas .Ia mampu mengetahui jenis peranti anda.

 

Sumber Gambar : malaysia.tronsmart

 

Dengan teknologi VoltIQ ini juga, ia akan memendek kan tempoh pengecasan anda berbanding charger biasa. Lagi cepat ia mengecas peranti anda, lagi jimat masa yang anda perlukan untuk bateri penuh.

 

 

Soalan Paling Popular :-

” Apa perbezaan di antara Quick Charge dengan VoltIQ ? “

 

Jawapan :- Quick Charge adalah teknologi yang di bangunkan oleh Qualcomm di mana, ia hanya sesuai untuk peranti smartphone yang menggunakan prosessor Snapdragon sahaja. Namun, pihak Quallcomm memberi kebenaran untuk menggunakan teknologi mereka bagi memberikan pilihan terbaik untuk pengguan Snapdragon mereka .

Manakala, VoltIQ lebih mesra pengguna . Semua jenama & model smartphone tanpa mengira apa jenis prosessor yang di guna kan boleh menggunakan VoltIQ .

 

Kenapa perlu pilih Tronsmart ?

Kerana ia menawarkan dua teknologi pengecasan dalam satu peranti yang sesuai untuk smartphone dengan Snapdragon processor serta smartphone lain seperti Apple , Huawei dan sebagai nya.

 

Anda boleh dapatkan 100% Original Tronsmart power bank serta charger dengan Sifupowerbank . Jaminan selama 18 Bulan. Ia pasti nya pilihan yang sangat berbaloi untuk anda. Dapatkan nya di sini : –

https://sifupowerbank.com/product-category/tronsmart/

 

Add your comment

Secure Payments

Kami terima pembayaran melalui Kad Kredit / Kad Debit (Visa / Mastercard) .

Money Back Guarantee

Jaminan pulangan wang 100% jika anda terima power bank tiruan Pineng .

Penghantaran Percuma

Harga termasuk kos penghantaran kawasan Semenanjung Malaysia.

Jangan Keluar Dulu.. Kami nak hadiahkan eBook Rahsia Bagaimana Jimatkan Bateri Phone ini secara PERCUMA !!

17 Tips Penjimatan Bateri Phone Tanpa Kos & Berkesan

Sekejap Yer !! Page Download Akan Muncul Sebentar Lagi :-)

Something went wrong.

WhatsApp chat WhatsApp us