Larangan Pengeposan Bateri Lithium dan Power Bank

Selaras dengan peraturan oleh IATA ( International Air Transport Association ) berkenaan larangan menghantar / mengepos sebarang peralatan yang mempunyai bateri lithium seperti telefon bimbit , pemain muzik (MP4) , rokok eletronik (vape) dan sebagainya termasuk lah dengan power bank , pihak Pos Malaysia telah mengeluarkan peraturan di mana , sebarang peralatan tersebut tidak boleh di pos melalui mel udara , bungkusan udara atau EMS.

Dari pihak Sifupowerbank sendiri , kami sudah tamatkan penghantaran & tidak menerima tempahan dari pelanggan kami yang beralamat di kawasan Sarawak , Sabah ataupun WP Labuan . Kami minta maaf atas sebarang kesulitan dan ia adalah tertakluk kepada peraturan yang telah di tetapkan .

Peraturan ini perlu di lihat dari sudut yang positif di mana, ia mampu mengelakkan masalah yang lebih besar kelak jika terdapat kebakaran / letupan / kebocoran dari peralatan berasakan bateri lithium / power bank ini . Sebelum ini, kita pernah di laporkan yang ada peralatan elektronik yang meletup semasa dalam penerbangan .

Jadi, bagi menjaga keselamatan nyawa penumpang & barang-barang yang bukan dari kategori berbahaya , peraturan ini amat di perlukan.

Seperti sedia maklum , larangan ini hanya berkuat kuasa untuk penghantaran melalui udara sahaja (Semenajung ke Sabah Sarawak ataupun dari Sabah/Sarawak ke Semenanjung) . Penghantaran bateri lithium atau power bank melalui jalan darat (lori, van , motosikal Pos Malaysia) masih berjalan seperti biasa .

Untuk tempoh sekarang , kami menerima tempahan power bank dari pelanggan di Semenanjung sahaja .

Harap Maklum.

Add your comment

Secure Payments

Kami terima pembayaran melalui Kad Kredit / Kad Debit (Visa / Mastercard) .

Money Back Guarantee

Jaminan pulangan wang 100% jika anda terima power bank tiruan Pineng .

Penghantaran Percuma

Harga termasuk kos penghantaran kawasan Semenanjung Malaysia.

Oppss..Maaf.. Kami nak hadiahkan eBook Rahsia Bagaimana Jimatkan Bateri Phone ini secara PERCUMA !!

17 Tips Penjimatan Bateri Phone Tanpa Kos & Berkesan

Sekejap Yer !! Page Download Akan Muncul Sebentar Lagi :-)

Something went wrong.