Whatsapp : 017-787 9824
10 Jenama Power Bank Terbaik di Malaysia 1

10 Jenama Power Bank Terbaik di Malaysia

Top 10 Jenama Power Bank TERBAIK di Malaysia ( Sumber: Majalah PC)

Jom kita terjah power bank dari brand mana kah yang TERBAIK di Malaysia setakat ini. Ini kerana lambakan power bank di pasaran sehinggakan kita tak tahu, jenama manakah yang paling mendapat kepercayaan kepada semua pengguna smartphone/ tablet di Malaysia ini.

Siapa yang memerlukan power bank? Dan Kenapa Perlu Guna Power Bank sedangkan charger kan ada?

Jawapan : Tak kira sesiapa sahaja yang menggunakan smartphone. Lebih-lebih lagi pada mereka yang aktif di media sosial kerana anda perlukan sambung Internet (mobile data) yang mana salah satu PUNCA bateri phone cepat habis adalah kerana apps-apps seperti Facebook, Twitter dan sebagainya. (Artikel Berkaitan : Apps Makan Bateri)

charge-battery

Jika anda antara individu yang aktif berinternet melalui phone,saya pasti bateri phone anda akan 2 ke 3 kali ganda cepat habis berbanding masa mode /standby. So, saya syorkan anda dapatkan power bank pilihan anda dari ejen-ejen yang bertauliah. Rugi lah beli power bank hanya sebab MURAH..Bukan sebab kualiti nya…Pastikan beli sekali,pasti puas hati.

Di bawah adalah senarai Power Bank Terbaik di Malaysia untuk tahun 2014.

Info Sumber : Syafiq Bakri (Majalah PC)
Tarikh: May 15, 2014

1. Pineng
2. Yoobao
3. Macsonic
4. Sanyo Eneloo
5. Vivis
6. Anker
7. Samsung
8. MiL
9. Mipow
10. Sony

D2Qdd

Saya memang guna brand Pineng dari dulu sampai sekarang kerana kualiti dan lebih tahan lama berbanding jenama lain. Sejak tahun 2013, saya telah menjual hampir 1000 unit power bank Pineng ke seluruh Malaysia. So, ini pentunjuk di mana brand Pineng adalah jenama POWER BANK TERBAIK di Malaysia setakat ini.

Anda berminat nak dapatkan Power Bank Pineng yang 100% Original (warranty : 1 Tahun )

Klik : SHOP untuk dapatkan power bank anda .

Jadi,anda bagaimana? Powerbank brand apa yang anda pakai sekarang?? Boleh share pendapat anda di ruangan komen di bawah.

5 comments

  Salam tuan, saya sudah terima power bank Pineng Transformer dari tuan pada 24/7/15. Sungguh cepat dari segi penghantaran. Saya sedang menggunakan power bank tersebut skrg ini. Dari segi performance belum tau lagi tapi nampaknya Ok aja. Soalan saya:

  1. Betul ke ada jaminan selama setahun? sebab tak ada apa2 borang pun yg kena di isi.
  2. Apakah beza antara output 5v, 2.1A dan output 5v, 1.0A?

  Sekian, terimakasih.

   Tuan Hamizon,Terima kasih atas info tuan mengenai penerimaan powerbank yang tuan tempah minggu lepas 🙂 .
   Untuk menjawab persoalan tuan :

   1) Yes. Warranty utk setiap pembelian powerbank dengan kami akan di cover warranty selama 1 tahun. Saya ada details maklumat pembelian tuan, jadi jika ada apa2 masalah, tuan boleh hubungi saya di 017-7879824 (Call / Whatsapp).

   2) Utk output, jika tuan mengecas smartphone, tuan perlu guna 5V 1.0A port. Manakal jika tuan nak mengecas tablet seperti iPad / Samsung Tab, tuan perlu guna output 2.1A kerana tablet perlukan cas /arus yang lebih kuat berbanding phone biasa.

   Terima kasih 🙂

  Bilakah masa yang sesuai untuk mengecas semula powerbank? Adakah indicator menunjuk 0% baru boleh cas semula powerbank?

   Tuan boleh mengecas apabila % dalam <5% pun ok dah.

  Slm, knp xiaomi powerbank xd dlm senarai top 10?

Leave a Reply

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping